Hoe Rij-Max helpt bij het kijken bij PDD-NOS

Testimonial: Paul van Rijsewijk

Ik kwam bij Rij-Max nadat ik bij een andere rijschool 5 keer gezakt was en bijna 60 lessen had gehad. De vorige rijschool had tegen mijn gezegd: ik weet niet hoe ik jou het kijken nog aan kan leren. De examinator gaf bij het laatste examen aan dat de fouten die hij zag voornamelijk kwamen door mijn PDD-NOS. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een rijschool die gespecialiseerd is in het opleiden van mensen met autisme voor een rijbewijs.

Daarvoor kwam ik op de site rijles-en-autisme.nl. Hier stonden twee erkende rij-instructeurs voor Eindhoven, maar omdat ik een kleine rijschool wilde, viel de andere rijschool af en bleef Rij-Max over.

Zeer tevreden

Ik ben zeer tevreden over het les geven van Rij-Max. Max had een frisse kijk op mijn rijden en keek eerst wat ik al kon. Hij concludeerde dat ik al goed reed en dat het hoofdzakelijk het kijken was wat er aan schortte. Max weet goed wat de trekjes zijn van mensen met PDD-NOS en paste zijn les geven daar dan ook op aan. Mensen met PDD-NOS hebben de nijging om continue voor zich uit te staren en Max wees mij daarop en zorgde ervoor dat ik meer op zij ging kijken.

Mijn zusje wordt in oktober 18 jaar en zou ook graag rijlessen willen volgen. Ik ga er vanuit dat jij even goed de voertuigbeheersing aan kunt leren als het kijken. Ze zou dus graag bij jou de rijlessen willen volgen en na onze vakantie willen beginnen die is van 16 t/m 29 juli.

Met vriendelijke groet, Paul van Rijsewijk