Max doet het voor de mens die het rijden wil leren en die daar op een of andere manier moeite mee heeft

Testimonial: Robert Jansen

Hallo ik ben Robert Jansen, 35 jaar en in 67 lessen ben ik in één keer geslaagd bij Rij-Max.

Geen massaproductie, geen nummer zijn, maar persoonlijke begeleiding

Via mijn toenmalige werk was het wenselijk een rijbewijs te gaan halen. Daarvoor heb ik er nooit echt behoefte aan gehad, ik ben opgegroeid zonder dat mijn ouders een auto hadden. Ik doe alles met de fiets het openbaar vervoer en de benenwagen. Ik wist dat ik toch ooit mijn rijbewijs moest gaan halen, ook al zag ik daar tegenop. En zo begon het.

Proefles bij een andere (niet-gespecialiseerde) rijschool aangevraagd en ook gereden. Aanbieding gekregen via hun, maar toch even verder kijken. Aangezien ik niet zo lang daarvoor gediagnosticeerd ben met een lichte vorm van autisme, ben ik op zoek gegaan naar een gespecialiseerde rijschool. En heb zo www.Rij-Max.eu gevonden.

Ook bij Rij-Max heb ik een proefles gevolgd. Wat mij direct op viel was de persoonlijke stijl van Max, dat sprak mij wel aan! Geen massaproductie, geen nummer zijn, maar persoonlijke begeleiding.

De lessen

Over de eerste lessen kan ik niet veel zeggen, behalve dat maar een iemand het mij moeilijk maakte: ikzelf. Mijn eigenwijze en perfectionistische instelling heeft mij behoorlijk tegen gewerkt. Maar in de loop van de tijd kwam het vertrouwen. Max gaf mij die door de gesprekken, discussies en ervaringen die we mee maakten in de auto.

Voor het theorie-examen had ik een aantal vragen waar ik niet uit kwam. Een extra theorieles bij Max samen met een goede bak koffie, bracht uitkomst. Ik had nog twijfels, maar tijdens het theorie-examen zelf bleek dat ik het prima onder controle had, in één keer met vlag en wimpel geslaagd als beste van de gehele groep! Ik had geen enkele fout in het 2e gedeelte van theorie-examen!

De lessen gingen hierna door, maar voor mij werden de rijlessen meer een sociale praat sessie met heel veel humor. Ik had bijna niet meer in de gaten dat ik aan het lessen was. Achteraf bedenk ik mij dat Max precies voor elkaar heeft gekregen wat wenselijk is: je goed voelen in de auto.

Het rij-examen

Op naar het examen. De laatste les was een lange les, echter het gaf mij net niet het vertrouwen wat ik nodig had. Daarom had Max nog maar eventjes een les ingelast, die naar mijn mening, wel goed verliep en daardoor ging ik nu wel met een goed gevoel naar het examen.

Het examen zelf was achteraf gezien best een lachertje... Max heeft mij zo goed voorbereid, het was een prettige, rustige, foutloze rit. Precies wat de examinator wilde zien en wat ik zelf zou willen als ik dat roze pasje in mijn handen zou hebben. Het resultaat was dat ik een paar dagen later inderdaad het pasje in mijn handen had. Het heeft mij 67 lessen geduurd, maar ik heb nu zelf ook het vertrouwen dat ik kan rijden.

Over Rij-Max

Een aantal dingen wil ik nog wel kwijt over Rij-Max, naast mijn eigen verhaal.

Max is een toffe gast, je merkt echt wel dat hij het niet voor het geld doet, of dat hij het doet om de volgende persoon de weg op te laten gaan. Hij doet het voor de mens die het rijden wil leren en die daar op een of andere manier moeite mee heeft.

Ikzelf heb met Max veel lol gehad, heb veel van hem geleerd. Ook moeilijke periodes en moeilijke rijlessen heb ik samen met hem gehad en we hebben ons daar samen doorheen geslagen. Een paar losse voorvalletjes die mij bij zullen blijven:

Max, bedankt voor alles!

En dan bedoel ik niet alleen het halen van het roze pasje. We houden contact!