Doordat Max mij steeds op mijn gemak stelde en vertrouwen gaf, ben ik in 27 lessen en in 1 keer geslaagd bij rijschool Rij-Max!

Testimonial: Rowan van Hoogenhuizen

Hallo ik ben Rowan van Hoogenhuizen, 17 jaar en in 27 lessen en in EEN KEER GESLAAGD bij autorijschool Rij-Max.

Dit zijn mijn ervaringen,

Max stelde mij eerst op mijn gemak

Mijn eerste rijles bij Max ging anders dan verwacht hij liet mij niet meteen rijden,dat vond ik op zich al fijn omdat ik toch redelijk zenuwachtig was. Onderweg vroeg hij naar mijn hobby's, bezigheden en andere persoonlijke zaken, dit vond ik fijn want zo kon ik hem ook beter leren kennen. We reden naar een parkeerterrein toe waar ik kennis kon maken met de auto. Hij legde alles piekfijn uit met goede voorbeelden waarom het zo gebruikt wordt in de praktijk. Alles legde hij uit met behulp van een tekening dit was echt fijn want hierdoor begreep ik het een stuk beter, ook al kon hij niet zo heel goed tekenen.

Nadat ik een beetje met de auto overweg kon liet hij mij de weg al oprijden. In eerste instantie schrok ik want ik dacht dat gaat nooit goed maar omdat max mij veel vertrouwen gaf, heb ik het een kans gegeven. En naar mijn verbazing ging het echt heel goed ook al was het erg wennen. Hij hielp me goed en als ik iets niet snapte was het meteen hup aan de kant dan leg ik het nogmaals uit want het is belangrijk dat je alles goed begrijpt want dan begrijpen we mekaar.

Aan het begin van iedere les en soms ook tussendoor theorievragen

Wat ook heel fijn was, was dat hij aan het begin van iedere les en soms ook tussendoor theorie vragen stelde. Niet perse om te testen of ik al geleerd had maar om mij te helpen met het onthouden van wat je in de praktijk meemaakt. Want dan onthoud je het veel beter.

Na een stuk of 10 lessen dacht ik dat ik heel aardig kon auto rijden dus werd ik een beetje overmoedig en wilde ik perse beter gaan presteren. Max merkte dit en pakte dit heel goed aan. Hij deed net alsof ik al veel langer les had en bij iedere fout kreeg ik het meteen te horen. Soms wel irritant maar het werd me meteen duidelijk dat ik niet zo goed was als ik dacht. En dat ik alles stapje voor stapje echt goed moet kunnen voordat het foutloos gaat.

Op naar mijn theorie-examen

Rij-Xax tekeningen tijden de rijlesNa een les of 15 zei Max ga jij binnenkort je theorie maar eens halen. Vanaf het begin adviseerde hij dat dat zo snel mogelijk moest. Ik natuurlijk helemaal blij en mezelf meteen aangemeld bij het CBR voor een theorie-examen. Ik zei nog tegen hem ach dat wordt een eitje dat haal ik wel. Omdat ik dit had gezegd raakte ik naarmaate het examen naderde steeds zenuwachtiger. Omdat ik had gezecht dat haal ik wel. Op de dag van het theorie-examen ging ik er met volle moed naartoe, maar toen ik er zat was ik zo zenuwachtig als iets. En toch door de zenuwen en het opscheppen gezakt. Ik baalde er heel erg van. De volgende dag had ik weer les en dus zei ik, ik heb het niet gehaald. En ik had nooit moeten zeggen ach dat wordt een eitje net zoals ik dacht dat ik al perfect kon rijden. Hij zei het maakt helemaal niet uit dat je zakt als je er maar van leert en snapt wat je de volgende keer anders moet doen, toen wist ik dat ik echt een andere instelling moest gaan gebruiken.

De week erna had ik weer examen en ik was minder zenuwachtig en ik dacht ach de wereld vergaat niet als ik het niet haal. Ik begin gewoon aan dat examen en ik doe mijn best en meer kan ik niet doen. En ja hoor de tweede keer slaag ik. Natuurlijk super blij en trots. Diezelfde dag had ik ook les en net als ik, was max natuurlijk ook supertrots. En ik was heel blij met het advies dat hij mij had gegeven, dit zal ik zeker voor meer dingen in mijn leven gaan gebruiken.

Mijn rij-examen

Rij-Xax tekeningen tijden de rijlesMax vond dat ik goed kon rijden dus hij besloot mij op examen te laten gaan. De wachttijd was 5 weken dus ik had nog de tijd om te oefenen. Deze lessen waren heel fijn want hij focuste vooral op mijn minpunten en deze waren vooral kijken, dat heeft hij er bij mij echt ingehamerd. Alles wat nog niet helemaal duidelijk was werd uitgetekend en net zolang geoefend totdat ik het helemaal in mijn hoofd had zitten. Vooral het rijden van de examen routes vond ik zeer handig en gaf mij ook meer zelfvertrouwen dat ik op bepaalde belangrijke punten goed kon handelen.

En toen was het zover RIJEXAMEN ik was van tevoren niet heel erg nerveus, eerst even de auto wassen en nog even een paar dingen oefenen. Toen we bij het CBR aankwamen werd ik wel zenuwachtig, om me een beetje te helpen kocht Max een blikje Red Bull voor me dat gaf me even meer energie. Toen we de praktijk zaal in gingen en kennis maakte met de examinator klikte het meteen goed. Het was een hele aardige en geïnteresseerde vrouw. Tijdens de rit hebben we gepraat en ik voelde me meteen goed en was niet meer zenuwachtig. Toen we terug kwamen wist ik niet wat ik moest verwachten maar gelukkig was ik geslaagd niet helemaal perfect want ik moest iets rustiger rijden. Max natuurlijk ook supertrots want hij had iemand in een keer laten slagen met 27 lessen. Samen hebben we ons mam opgebeld en die ging helemaal uit haar dak zoals we hadden verwacht haha.

Echt heel blij dat ik voor Rij-Max heb gekozen!

Mijn conclusie over de ervaring die ik heb opgedaan bij max is dat hij een rustige vriendelijke man is die zich goed kan aanpassen aan de persoon die hij les geeft en zo de rust en concentratie creëert in de auto. Ook vooral de humor die max kon hebben en de goede gesprekken over serieuze dingen maar soms ook over onzin. Deze waren altijd heel leuk. Ik ben echt heel blij dat ik deze rijschool heb gekozen want ik had me geen betere kunnen wensen!!!!!!!!

Max nogmaals hartstikke bedankt!
Rowan

p.s. de tekeningen zal ik nooit weg gooien, het is een stukje sentiment.